Przepisy dla biegaczy


Na co dzień staram się żyć i jeść zdrowo. Wierzę, że jesteśmy tym, co jemy. Jakiś czas temu po zrobieniu odpowiednich badań dowiedziałem się, że nie toleruję glutenu, laktozy i jajek, dlatego wszystko, co jem jest dokładnie przemyślane.  Często gotuję dla znajomych, rodziny. W związku z tym moje przepisy są dla każdego. Dania te nie są bardzo wymyśle, więc każdy może zrobić je samemu w domu. Chcę pokazać, że mimo kilku przeciwności da się jeść pysznie i zdrowo! Nie jestem ekspertem, a dietetyka to wyłącznie moja pasja. Ukończyłam kurs dietetyki sportowej i doradcy dietetycznego, aby rozszerzać swoją wiedzę na temat dietetyki. Staram się uważać na składniki oraz jakość produktów bezglutenowych.  Czasami, jednak daje się skusić na kawałek czekolady. Jeśli jesteście ciekawi co jem? Zapraszam do czytania oraz gotowania.

Bieganie – pasja, która łączy.

Sport w mojej rodzinie jest normalnym elementem życia. Każdego łączy pasja do aktywnego spędzania czasu, chociaż nasze dyscypliny tak bardzo się różnią. Niezależnie czy biegamy, jeździmy konno czy trenujemy piłkę nożną, potrafimy kibicować, cieszyć się zwycięstwami i motywować w chwilach zwątpienia. To jest właśnie ta magia. A czy bieganie to pasja, która łączy nawet obcych ludzi?

Continue reading
Czytaj dalej...
Recenzja „Dieta i trening” Katarzyny Biłous

Po biegu Dbam o Zdrowie czułam pewien niedosyt i wiedziałam, że muszę poprawić swoją wytrzymałość. Kiedy wpadła mi do ręki książka „Dieta i Trening. Jak zdrowo budować siłę i wytrzymałość” byłam bardzo zaciekawiona. Czy biegacze jedzą same węgle? W jaki sposób móc biegać dłużej, bez utraty sił? Jak się nie odwodnić? Wszystkiego dowiecie się z tego poradnika.

Continue reading
Czytaj dalej...