Przepisy dla biegaczy


Na co dzień staram się żyć i jeść zdrowo. Wierzę, że jesteśmy tym, co jemy. Jakiś czas temu po zrobieniu odpowiednich badań dowiedziałem się, że nie toleruję glutenu, laktozy i jajek, dlatego wszystko, co jem jest dokładnie przemyślane.  Często gotuję dla znajomych, rodziny. W związku z tym moje przepisy są dla każdego. Dania te nie są bardzo wymyśle, więc każdy może zrobić je samemu w domu. Chcę pokazać, że mimo kilku przeciwności da się jeść pysznie i zdrowo! Nie jestem ekspertem, a dietetyka to wyłącznie moja pasja. Ukończyłam kurs dietetyki sportowej i doradcy dietetycznego, aby rozszerzać swoją wiedzę na temat dietetyki. Staram się uważać na składniki oraz jakość produktów bezglutenowych.  Czasami, jednak daje się skusić na kawałek czekolady. Jeśli jesteście ciekawi co jem? Zapraszam do czytania oraz gotowania.

O bieganiu jesienią

Jesień to według mnie, najgorsza i najbardziej zdradliwa pora roku. Brak motywacji, przeziębienia i deszcz za oknem. Takie warunki na pewno nie zachęcają do aktywności na dworze. Sama mam z tym pewne trudności. Wracam z pracy … ciemnica. W sumie boję się trochę biegać sama, kiedy jest późno. Mi też ciężko się zmotywować, jednak jesień to idealna pora roku do biegania, chociaż jej nie lubię z powodu szarości. Nie ma upałów, więc lepiej dla biegaczy.

Continue reading
Czytaj dalej...