Przepisy dla biegaczy


Na co dzień staram się żyć i jeść zdrowo. Wierzę, że jesteśmy tym, co jemy. Jakiś czas temu po zrobieniu odpowiednich badań dowiedziałem się, że nie toleruję glutenu, laktozy i jajek, dlatego wszystko, co jem jest dokładnie przemyślane.  Często gotuję dla znajomych, rodziny. W związku z tym moje przepisy są dla każdego. Dania te nie są bardzo wymyśle, więc każdy może zrobić je samemu w domu. Chcę pokazać, że mimo kilku przeciwności da się jeść pysznie i zdrowo! Nie jestem ekspertem, a dietetyka to wyłącznie moja pasja. Ukończyłam kurs dietetyki sportowej i doradcy dietetycznego, aby rozszerzać swoją wiedzę na temat dietetyki. Staram się uważać na składniki oraz jakość produktów bezglutenowych.  Czasami, jednak daje się skusić na kawałek czekolady. Jeśli jesteście ciekawi co jem? Zapraszam do czytania oraz gotowania.

Gnocchi z serem mozzarella w sosie pomidorowym

Lubicie włoskie jedzenie? Ja nie wyobrażam sobie życia bez niego! Jestem totalną fanką wszelkiego rodzaju makaronów, serów i wina. Od pobytu w Rzymie minęła już chwila czasu, ale moje serce nadal tam zostało. Dlatego dziś przedstawiam szybki sposób na sprowadzenie pięknej Italii do własnej kuchni – Gnocchi z serem mozzarella w sosie pomidorowym we własnej interpretacji, bo z dodatkiem kiełbaski. To prosty przepis, który idealnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny lub kiedy znajomych przyjdą z nieoczekiwaną wizytą.

Continue reading
Czytaj dalej...
Saszetki z ciasta francuskiego i szpinaku

Jeśli zastanawiasz się nad przekąską, która będzie zdrowa i łatwa w przygotowaniu, poznaj przepis na saszetki z ciasta francuskiego i szpinaku! Są banalnie proste, a na każdej imprezie znikają w mgnieniu oka. Dzięki tym chrupkim pysznością będziemy silni jak Papaj, a także zaoszczędzimy sporo czasu, by spokojnie się przygotować na przyjście znajomych.

Continue reading
Czytaj dalej...