Przepisy dla biegaczy


Na co dzień staram się żyć i jeść zdrowo. Wierzę, że jesteśmy tym, co jemy. Jakiś czas temu po zrobieniu odpowiednich badań dowiedziałem się, że nie toleruję glutenu, laktozy i jajek, dlatego wszystko, co jem jest dokładnie przemyślane.  Często gotuję dla znajomych, rodziny. W związku z tym moje przepisy są dla każdego. Dania te nie są bardzo wymyśle, więc każdy może zrobić je samemu w domu. Chcę pokazać, że mimo kilku przeciwności da się jeść pysznie i zdrowo! Nie jestem ekspertem, a dietetyka to wyłącznie moja pasja. Ukończyłam kurs dietetyki sportowej i doradcy dietetycznego, aby rozszerzać swoją wiedzę na temat dietetyki. Staram się uważać na składniki oraz jakość produktów bezglutenowych.  Czasami, jednak daje się skusić na kawałek czekolady. Jeśli jesteście ciekawi co jem? Zapraszam do czytania oraz gotowania.

Saszetki z ciasta francuskiego i szpinaku

Jeśli zastanawiasz się nad przekąską, która będzie zdrowa i łatwa w przygotowaniu, poznaj przepis na saszetki z ciasta francuskiego i szpinaku! Są banalnie proste, a na każdej imprezie znikają w mgnieniu oka. Dzięki tym chrupkim pysznością będziemy silni jak Papaj, a także zaoszczędzimy sporo czasu, by spokojnie się przygotować na przyjście znajomych.

Continue reading
Czytaj dalej...
Gdzie warto jeść ? – Whiskey in the jar w Łodzi

W sobotę miałam przyjemność uczestniczyć w wielkim otwarciu nowej restauracji w Łodzi, czyli Whiskey in The Jar. Słyszałam wiele dobrego o tym lokalu, więc postanowiłam i ja odwiedzić to miejsce. Jego sława niesie się przez największe miasta w Polsce. W końcu łodzianie doczekali się swojej motocyklowej knajpy w samym centrum Manufaktury!

Continue reading
Czytaj dalej...