Przepisy dla biegaczy


Na co dzień staram się żyć i jeść zdrowo. Wierzę, że jesteśmy tym, co jemy. Jakiś czas temu po zrobieniu odpowiednich badań dowiedziałem się, że nie toleruję glutenu, laktozy i jajek, dlatego wszystko, co jem jest dokładnie przemyślane.  Często gotuję dla znajomych, rodziny. W związku z tym moje przepisy są dla każdego. Dania te nie są bardzo wymyśle, więc każdy może zrobić je samemu w domu. Chcę pokazać, że mimo kilku przeciwności da się jeść pysznie i zdrowo! Nie jestem ekspertem, a dietetyka to wyłącznie moja pasja. Ukończyłam kurs dietetyki sportowej i doradcy dietetycznego, aby rozszerzać swoją wiedzę na temat dietetyki. Staram się uważać na składniki oraz jakość produktów bezglutenowych.  Czasami, jednak daje się skusić na kawałek czekolady. Jeśli jesteście ciekawi co jem? Zapraszam do czytania oraz gotowania.

Własny chleb z dżemem, czyli śniadanie biegacza.

Co je każdy biegacz przed biegiem? Oczywiście chleb z dżemem. Takie danie dodaje sił i pozwala węglowodanom szybko zasilić nasz organizm.  Śniadanie powinno być lekkie, ale bardzo pożywne. Najlepszy chleb i dżem to ten, który zrobimy samodzielnie. Zawsze myślałam, że to bardzo trudne. Do czasu. Ostatnio postanowiłam sama zabawić się w kucharkę i zrobiłam sama chleb.

Continue reading
Czytaj dalej...