Bezglutenowe placuszki bananowe

28 października 2018
Bezglutenowe placuszki bananowe

Lubicie szybkie i proste rozwiązania na pyszne dania? Macie alergie pokarmową? To mam dla Was idealny przepis na bezglutenowe placuszki bananowe bez laktozy, które wykonacie w zaledwie kilka minut. Nie potrzebujecie do tego drogich produktów czy ogromnych umiejętności kulinarnych, tylko ogólnodostępne składniki. Zaczynamy!

placuszki bananowe bez glutenu i laktozy

SKŁADNIKI:

  •  4 banany (najlepiej dojrzałe)
  • 3 duże jajka
  • Świeże owoce / konfitura /czekolada / miód do dekoracji

 

PRZEPIS NA PLACUSZKI BANANOWE

To naprawdę prosty przepis, ponieważ zrobienie go zajmuje około 10 minut. Najpierw wbij jajka do miski. Dorzuć obranego banana. Możesz dla ułatwienia rozgnieść banana. Zmiksuj składniki na jednolitą, gładką masę. Teraz łyżkami wlej ciasto na rozgrzaną patelnię. Formuj z masy małe placuszki. Usmaż je po obu stronach, aż się zarumienią. Przewracaj je ostrożnie – użyj płaskiej łopatki. Gotowe!

Podawaj je przełożone domową konfiturą lub świeżymi owocami.

SMACZNEGO!